Geloofsovertuigingen veranderen

Geloofsovertuigingen

Onze geloofsovertuigingen worden voornamelijk gemaakt voor de leeftijd van 6 jaar. Voor deze periode zijn de hersenen enorm flexibel zijn en het onderbewustzijn wordt dan ook voor een groot deel gevormd . Heel veel van wat je gehoord hebt als kind, blijft bij je gedurende de rest van je leven. Daarom kan het zeer belangrijk te zijn om te kijken om je geloofsovertuigingen te veranderen.
Ook beperkende geloofsovertuigingen (= limited beliefs), Dat zijn overtuigingen die je tegen jezelf zegt, bv: Ik kan dat niet, ik ben dom, dat zal zeker mislukken, …
Gedachten die vaak herhaald worden, worden uiteindelijk overtuigingen die worden opgeslagen in het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn zorgt ervoor dat je geloofsovertuigingen altijd uitkomen, die zal dus je gedachten en gedrag zodanig sturen, zodat je bereikt wat je denkt. In dit geval, negatieve dingen.

Daardoor is het super belangrijk om je geloofsovertuigingen zo positief mogelijk te maken. Dan zal je onderbewustzijn alles doen om bewijs te leveren dat die overtuigingen kloppen.
Dit kan je door drie dingen te doen:
– Door hypnose (of zelfhypnose, op YouTube vind je heel wat filmpjes daarover)
Je gedachten te veranderen
– Door middel van affirmaties

De enige beperkingen die je tegenkomt, zijn deze, die je zelf (door herhaling van gedachten) gezet hebt. Dus kan je eraan werken om die beperkingen ongedaan te maken en vooral positieve geloofsovertuigingen creëren.

Elke ervaring is een nieuwe ervaring

Geloofsovertuigingen veranderen