In de put

Soms als je je even helemaal niet goed voelt (emotioneel) en geheel in de put zit, dan zak de moed je in de schoenen. Dan verlies je even alle hoop dat het ooit nog zal beteren.

Hoop geven

Maar vertrouw mij als ik zeg: ‘achter iedere wolk, schijnt de zon, na regen komt zonneschijn, de zon zal altijd blijven terugkomen, alles komt goed‘.

Je moet begrijpen en weten dat als je in de put gezeten hebt, dat je er altijd veel sterker uitkomt. Je bent niet meer diezelfde persoon als daarvoor. Door alle problemen, obstakels die je tegenkomt, word je zoveel sterker, daardoor heb je veel meer kracht om toekomstige problemen aan te pakken.
Het is niet omdat alles tegenvalt, dat dit voor altijd zo zal blijven. Alles gaat voorbij, ook de trieste momenten.

Hier zijn enkele mensen die ook een hele lange tijd in de put gezeten hebben en er dan super goed uitgekomen zijn:

  • T. Harv. Eker: zoek deze man gerust op, hij heeft enkele zeer interessante webinars die mijn leven verandert hebben. Deze man zat aan de grond maar hij heeft nooit de hoop opgegeven en is nu multi- multi- multi- multimiljonair en is zeer gelukkig.
  • Bob Proctor: Hij geeft enorm veel trainingen over hoe je een ‘money-mindset’ maakt. Deze man heeft ook het diepste van de put gezien, maar is er na jaren sukkelen weer uitgeraakt en hoort momenteel bij de meest-spirituele mensen.
  • Sonia Ricotti: Een ganse tijd van haar leven zat ze aan de bodem van de put en nu is ze wereldberoemd (auteur, spreker, expert).

Je meet je leven niet af aan het aantal keren dat je adem haalt,
maar aan het aantal keren van ademloosheid

Persoonlijk

Zelf geloof ik heel sterk in het idee dat alles voor een reden gebeurt. Als ik dit idee toepas op mijn leven, dan valt alles op zijn plaats. Ik ben een jaar lang gepest geweest en nu weet ik wat de reden daarvoor was. Ik ben daar helemaal uit gekomen door mij op de filosofie te storten en via dat ben ik uit mijn depressie geraakt. En nu ik mijn visie van het leven ken (mensen helpen, inspireren en motiveren) merk ik dat mijn depressie van vroeger me heel veel inzichten gebracht heeft. Nu weet ik ook heel goed hoe dat voelt, wat er eventueel kan helpen en wat niet. Daardoor kan ik me veel beter inleven in jullie verhaal.

Op het moment dat je iets verschrikkelijks meemaakt, heb je meestal geen idee wat daarvoor de reden kan zijn, ernais dit soms overduidelijk. Zoek uit wat het probleem je kan leren naar de toekomst toe. Vraag het aan jezelf (dit doe je best wanneer je in meditatie zit).

De toekomst is niet het verleden