Literatuur

Interessante literatuur

Doorheen mijn leven heb ik zeer veel literatuur gelezen waarin er heel interessante dingen stonden, dingen waardoor je leven verruimd word, waardoor je positiever in het leven staat, waardoor je meer hoop krijgt, waardoor je doelen bereikt. Hieronder staan de boeken en personen opgelijst die mij enorm veel wijsheid hebben gebracht.
De meeste boeken zijn in het Engels geschreven maar sommigen zijn ook verkrijgbaar in het Nederlands.

 • Limitless, Jim Kwik: is een boek over hersentechnieken, limited beliefs en meer, die je leert hoe je meer uit je hersenen kunt halen en hoe die limited beliefs je hinderen om te bereiken wat je echt wilt. (enkele tips staan hier)
 • The meta secret, Mel Gill: is een boek dat voornamelijk de 7 verschillende wetten van het leven uitlegt. Dit boek is enorm interessant en schaft je ook een andere kijk op ‘The law of Attraction’. Er komen ook heel wat inspirerende sprekers aan bod met hun eigen quotes.
 • Omdenken: daar heb je een klein boekje van met de uitleg en een kaartspel. Zeer interessant om valkuilen te leren zien als kansen en zo je blik blijvend te veranderen.
 • The mind-body prescription, John E Sarno: is een boek dat uitleg geeft over hoe het komt dat mensen soms onverklaarbare lichamelijke symptomen hebben (bv: gezwollen enkel, chronische pijn, …). Een heel interessant boek waarbij ook de behandeling van die symptomen beschreven staat.
 • Think and grow richt, Napoleon Hill: dit is een boek dat ik zeer hartelijk kan aanbevelen. Dit boek geeft praktische tips om doelen beter en sneller te kunnen bereiken. Door middel van 13 principes leer je hoe je het leven beter kunt aanpakken.
  Zeker aan te raden
 • Who moved my cheese, Spencer Johnson: Dit dunne boekje geeft een verhaal weer over veranderingen. Sommige mensen zijn daar niet happig op en zouden ertegen weerstand bieden. Via dit boek leer je om nieuwe inzichten te krijgen en kun je beter en simpeler veranderen.

Interessante mensen om te volgen

Hieronder staan enkele mensen die zeker aan te raden zijn om te volgen. Volg ze zeker op YouTube, Instagram, Facebook en hun eigen site, de meeste zijn in het Engels. Van deze mensen heb ik enorm veel geleerd. Ik wens jou hetzelfde toe:

 • T. Harv Eker: op zijn site, vind je veel goede (gratis) webinars die echt je leven kunnen veranderen. Op sociale media en YouTube post hij regelmatig nieuwe foto’s en filmpjes.
 • Sonia Ricotti: Op haar YouTube-channel zijn er veel interessante filmpjes te zien en op haar website zijn er regelmatig webinars (gratis) te vinden.
 • Karl Moore: Als je je inschrijft voor zijn nieuwsbrieven, stuurt hij regelmatig mails die enorm interessant zijn.
 • Master Sri Akarshana: Op YouTube post hij heel regelmatig video’s waar hij dingen zeer goed uitlegt, van hem krijg ik enorm veel informatie over onderwerpen.
Interessante literatuur en personen
 • Samantha Skelly: Op YouTube vind je veel video’s terug over ademwerk en bewustwording. Je kan haar ook volgen op sociale media.
 • Jay Shetty: Deze man heb ik voornamelijk in het begin gevolgd, ook interessant.