Geruststelling

Je bent niet de enige!

je bent niet de enige!
Wanneer je je slecht voelt (verdrietig, angstig, depressief, …) voelt het vaak alsof je de enige bent. Laat me je geruststellen, iedereen denkt soms eens negatief. Ook mensen met ego’s zo groot als de oceaan, of je nu de slimste, knapste of sterkste bent, iedereen krijgt af en toe te kampen met negatieve gedachten. Je bent niet de enige. Zeker niet.

Heel wat mensen maken zich zorgen, zijn aan het piekeren, hebben angsten, hebben een laag zelfbeeld. Bijna iedereen, dus voel de geruststelling dat je niet alleen bent. Je hoeft maar eens op het internet te zoeken of op Facebook of Instagram. Die staan vol met pagina’s vol met mensen zoals jij.

Part of life

Het is een doodnormale zaak dat wij ook negatief denken. Wij moeten er namelijk voor zorgen dat we veilig zijn (zie Onderbewustzijn), daarom hebben we vaak gedachten als: “Is het veilig om over te steken?”, “Wat denkt die persoon van mij?”.
Wij zullen altijd negatieve gedachten blijven hebben, die zijn belangrijk voor onze veiligheid en om te reflecteren. Wél kan je leren om te kiezen welke gedachten je wilt geloven. Want niet iedere gedachte die je hebt, is automatisch de waarheid. (zie wet van de gedachten) Zeker niet.

Als je dan weet hoe je bepaalde gedachten voorbij kunt laten gaan, dan geloof je enkel nog de gedachten die positief voor jou zijn. En als je dat bereikt hebt, dan sta je enorm sterk in je schoenen.

Persoonlijk

Ik ben rond mijn 14de levensjaar gepest geweest, daardoor ben ik in een depressie gegaan. Dat ging over, maar mijn gedachten waren niet altijd aangenaam. Totaal niet. Dan kwam Corona eraan en moest ik thuisblijven van de Hogeschool. Dan ben ik enorm beginnen opzoeken op het internet en zo botste ik op enkele webinars die mijn leven helemaal veranderden. (Die vind je hier, gratis)
Nu denk ik bijna nooit meer negatief, als ik dan wel eens een negatieve gedachte heb of bijvoorbeeld pieker, dan denk ik direct, die gedachte heeft geen nut, die zal niets veranderen en dan denk ik aan iets anders. Iets leukers. Op die manier heb ik die negativiteit bijna compleet uit mijn leven gebannen. En dat is gewoon – zeker in de wereld van vandaag – een zegen.

Ben jij klaar om die negativiteit je leven uit te bannen?