Wat?

Mantra’s zijn eigenlijk gebeden die al duizenden jaren gezongen en opgezegd worden, voornamelijk door monniken. Het is vooral bekend bij het Boeddhisme en het Hindoeïsme. Ze bestaan uit klanken, woorden of een combinatie van de twee.   
Onze gedachten hebben een enorme invloed op ons hele leven en dus kan het opzeggen van mantra’s helpen om je gedachten te ordenen en geloofsovertuigingen te veranderen als je dat wilt.

Mantra's

Soorten mantra’s

Er zijn verschillende soorten mantra’s die je kan gebruiken, zo kan je ook affirmaties opzeggen. Zo kun je bv tijdens de Coronacrisis, als je bang om besmet te worden, zeggen: ‘Ik ben en blijf gezond.’ en dat kan je dan heel de tijd herhalen (en erin geloven). Na een tijd zal je onderbewuste het overnemen en het geloven. Dan zal het onderbewuste alles doen om dat geloof waar te maken.

Het uitvoeren van mantra-zinnen zorgt vaak voor een gevoel van diepere ontspanning. Ook helpt het vaak om je hoofd op een snelle manier tot rust te brengen

Veelgebruikte mantra’s zijn de Ohm-, au-, om-klanken, op televisie (in films) worden ze vaak vertoond.     
De bedoeling is dat je in meditatiehouding zit of ligt en dan de klanken zingt of opzegt.

Je kan altijd je eigen mantra’s verzinnen en gebruiken om je zo over angsten heen te zetten, je zelfvertrouwen te verhogen, negatieve gedachten te elimineren, je kan ze gebruiken voor alles.

Enkele voorbeelden:

  • Ik ben gezond.
  • Ik straal zelfvertrouwen uit.
  • Alles komt goed.
  • Ik geloof in het leven.
  • Ik geloof in mij.