1. Geluk moet onafhankelijk zijn

Geluk mag niet afhangen van een externe gebeurtenis, geluk vind je binnenin. Zo’n geluk die je vindt buiten jezelf, is altijd maar van korte duur. Hier vind je de ware sleutels tot geluk.

De sleutels tot geluk


Het belangrijkste om voor te zorgen in het leven, is je zelfvertrouwen, je zelfwaarde. Want wanneer dit niet in orde is, zal je zeer lang moeten wachten vooraleer je geluk zult bereiken. Wanneer je niet in jezelf gelooft, dan zal je voortdurend dingen tegenkomen die die overtuiging bevestigen (lees hier: Onderbewustzijn).

Als je jezelf voorwaarden oplegt om gelukkig te zijn (= als dit gebeurt, dan ben ik gelukkig), dan zal het geluksgevoel dat je dan hebt, zeer kort zijn en als je het dan niet kunt bereiken, dan geef je eigenlijk aan je hersenen de instructie dat ze niet gelukkig mogen zijn, zonder datgene te bereiken. Dan zal het nog moeilijker zijn om gelukkig te worden. Vraag jezelf af, wat houdt er mij nu tegen om gelukkig te zijn?

2. Je gedachten

De bron van geluk is bijna altijd een gevolg van je gedachten. Logisch toch, wanneer je alleen maar negatief denkt, zal je je niet gelukkig voelen. Daarom is het enorm cruciaal om je gedachten onder controle te houden. Want het zijn je gedachten die je gelukkig maken (bepaalde situaties kunnen daar deels bij helpen maar je gedachten houden dat gevoel vast). Probeer je op het moment dat je gelukkig bent, daar bewust van te zijn, dan kun je daar dubbel zo hard van genieten. 🀩

3. Gelukkig zijn is een keuze

Je kan altijd zelf kiezen of je gelukkig wilt zijn (behalve natuurlijk bij tragische situaties), je kan altijd kiezen. Vergeet dat nooit, je keuze is je kracht. πŸ˜€
Op het moment, dat je dit artikel aan het lezen bent, denk even bij jezelf na, kan ik nu gelukkig zijn? Wat houdt er me tegen?
Je verdient het om gelukkig te zijn, dus probeer het ook te zijn. Je kan op elk moment (als je genoeg bewust bent van je humeur) je geluksniveau kiezen. Dus waarom zou je er dan voor kiezen om niet gelukkig te zijn. Kies verstandig.

Je gedachten dragen enorm bij tot je geluk, kies naar welke gedachten je wilt luisteren.

4. Gelukkig zijn kan enkel in het hier en nu

Morgen of gisteren bestaan niet in de echte wereld, ze bestaan enkel en alleen maar in jouw gedachten. Vandaag is de enige dag waarop je actie kunt ondernemen en bepaalde dingen onder controle hebt.
Echt geluk zal je enkel nu vinden, het geluk van morgen of gisteren is gefantaseerd. Als je gelukkig wilt zijn later, oefen dan nu, hoe meer je het nu hebt, des te gemakkelijk je het zal vinden in de toekomst (herhaling!).

5. Geluk moet helder omschreven zijn

Zoek een doel, waar je dagelijks naar kan toewerken, wees specifiek, gedetailleerd.

Voor iedere minuut dat je je negatief voelt, verlies je 60 seconden geluk.

Je meet je leven niet af aan het aantal keren dat je adem haalt,
maar aan het aantal keren van ademloosheid