Wat?

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat sociaal contact aan de top zit van de oorzaak van ons geluk. Voornamelijk vrienden zijn zo belangrijk voor ons, iemand hebben aan wie je alles kunt vertellen, dat doet zoveel met een mens. Hieronder staat een schema van The circle of five.

Waarom?

Als we enkele (vriendschappelijke) relaties hebben, dan voelen we ons gezien en geaccepteerd. Dat is zo belangrijk voor ons zelfvertrouwen en zelfbeeld. We voelen dat we er mogen zijn en dat een ander ons graag heeft.

Maar het is niet alleen belangrijk om sociaal contact te hebben, maar ook met wie?
Zijn dat mensen / kinderen die een positieve invloed op jou hebben of een negatieve invloed? Want dat zal voor een groot stuk bepalen hoe je je voelt en hoe je je verder ontwikkeld.

Uitleg: The circle of five

Hieronder zie je een soort schema dat je kan aanvullen, je kan die gewoon kopiëren en plakken in een word document en dan zo aanvullen.

De bedoeling is, jij staat in het midden, de mensen met wie je het meeste contact hebt (bv: vrienden, familie, buren, …) zet je in die groene bolletjes. Dat zijn dus de mensen bij wie je het meeste in de buurt bent.
Uit onderzoek is gebleken dat jij een mengeling bent / wordt van al die mensen.
Dus is enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat deze mensen een positieve invloed op je hebben.

The circle of five

Want vrienden en sociaal contact is super belangrijk voor ons allemaal.